Bezinningsdagen

Op landelijk niveau wordt vier keer per jaar een bezinningsdag georganiseerd, die bedoeld is voor alle leden. Naast leden en aspirant-leden van de orde zijn ook andere geïnteresseerden in het leven van Franciscus en Clara van harte welkom.

Eerstvolgende bezinningsdag: zaterdag 25 september 2021 in Den Bosch

Thema: broeder Everardus (bruurke van Megen)

Broeder Everardus van Megen verzamelde inspirerende teksten door ze op blaadjes en in boekjes te noteren. Hij was en is niet de enige; sinds de spirituele mens kan schrijven heeft hij en zij de neiging gehad om gedachten, evangeliecitaten, gedichten bijeen te rapen voor latere overweging. Zulke spirituele notitieboekjes heten 'rapiaria'. Nu kunnen we de rapiaria van Everardus bestuderen om er wijsheid uit te peuren. Maar we kunnen ook bij elkaar en onszelf te rade gaan. Welke rol spelen rapiaria in onze eigen spirituele ontwikkeling? Kunnen we het bijeengeraapte goed ook met elkaar delen?

Inleider zal zijn: Jozef Wissink pr. Hij is bereid gevonden ons in te wijden in de praktijk van de rapiaria bij Everardus. We gaan ook een paar rijpe woorden van deze Megense broeder bespreken. In het middaggedeelte gaan we met elkaar aan de slag. Misschien is het een idee om eens zelf een notitieboekje te kopen en een eigen rapiarium te beginnen. Je hebt dan ook iets om met elkaar te delen op de middag en daarna. 

De dag wordt gehouden in het Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11, 's-Hertogenbosch. Vanaf 10.00 uur is er koffie en thee, om 10.30 uur begint het programma en eindigt ca 15:00 uur. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden, wel zelf een lunchpakketje meenemen. Voor soep bij de lunch wordt gezorgd.

Aanmelding kan plaatsvinden via een e-mailbericht aan vorming@ofsnederland.nl of via onderstaand formulier.