Bezinningsdagen

Op landelijk niveau wordt vier keer per jaar een bezinningsdag georganiseerd, die bedoeld is voor alle leden. Naast leden en aspirant-leden van de orde zijn ook andere geïnteresseerden in het leven van Franciscus en Clara van harte welkom.

Eerstvolgende bezinningsdag: zaterdag 27 januari 2024 in 's-Hertogenbosch

De bezinningsdag wordt gehouden in het Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11. De start is om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur) en zal eindigen rond 15.00 uur. 

Inleider Willem Marie Speelman ons deze dag meenemen in het thema: Het gelovig leven en het mysterie.

Alle gelovigen, van Kartuizers tot ofs-ers, lopen tegen dezelfde problemen aan als alle andere mensen. Dat maakt hun leven niet bijzonder. Bijzonder is wel dat zij dit niet alleen maar als problemen zien, maar dat zij de tijd nemen te luisteren naar de boodschap achter de problemen: de boodschap vanuit het mysterie. In ontmoeting met mysterie veranderen de problemen en groeit de mens. Franciscus laat ons een paar pakkende voorbeelden zien, maar ook nu levende religieuzen, en misschien wijzelf ook wel.

Er zijn geen kosten aan het deelnemen verbonden. Koffie en thee is aanwezig. Voor de lunch graag je eigen boterham meebrengen; voor een kop soep wordt gezorgd.

Opgeven (uiterlijk 24 januari) kan via e-mail: vorming@ofsnederland.nl of via onderstaand formulier.