EUFRA-Woche

MET FRANCISCUS EN CLARA OP WEG NAAR EEN NIEUW EUROPA

Zo luidt al 40 jaren de oproep en het doel van de EUFRA, de EUropees-FRAnciscaanse ontmoetingsdagen. We beogen de vrede in Europa te versterken. Dit jaar onder leiding van OFS Duitsland en OFS Polen. Tijdens de EUFRA-dagen ontmoet je in de franciscaanse geest vele broeders en zusters uit andere landen, met ruime informatie en voorlichting over franciscaanse en culturele thema's.

Waarbij we samen bidden, zingen en eucharistie vieren. We lezen in de heilige Schrift en bespreken encyclieken en pauselijke richtlijnen. Er zijn volop mogelijkheden voor wandelingen en workshops. De culturele diversiteit van de verschillende Europese volkeren en OFS-gemeenschappen leren we kennen, mede door het bezoeken van steden, kerken, kloosters en musea. Zo ervaren we de katholieke geloofsgemeenschap over onze landsgrenzen heen en kan er internationaal meer wederzijds begrip en vrede groeien.

Nadere toelichting is te verkrijgen bij Felix van Hulsen ofs, email: flix480106@live.nl.


EUFRA 2022

WANNEER EN WAAR?

De EUFRA-week 2022 vindt plaats van maandag 22 tot en met zondag 28 augustus in OLdrzychowice bij KLodzko, ongeveer 90 km zuidelijk van Breslau/Wroclaw, Polen. Vanaf Arnhem 988 km, ongeveer 10 uur rijden. Het thema is: Vrouwen in de OFS: Clara en metgezellen, de zalige Aniela Salawa enz.

NADERE INFORMATIE EN INSCHRIJVINGEN:

Tot 15 april 2022 voor Duitsland en Duitssprekende en West-Europese buurlanden per e-mail: ega.ofs@gmail.com of per post Edelgard adres op te vragen via 0173 7022555.

ONDERKOMEN:

Alle kamers hebben douche en wc. De hier vermelde prijs was geldig in 2020 voor 7 dagen incl. volpension en bedroeg ca. € 230,- tot € 350,-, afhankelijk van een eenpersoons of gedeelde kamer. De actuele prijzen zullen zo spoedig mogelijk worden bekendgemaakt op www.ofs.de. Onkostenbijdrage € 35,00 per persoon. De organisatoren hebben huisvesting en maaltijden voor deze gehele week geboekt. Voor kortere deelname wordt een toeslag gevraagd van € 10,00 per dag.

Wij vragen allen die daartoe in staat zijn, een donatie te doen aan OFS Polen of OFS Duitsland, trefwoord EUFRA, om het werk van de broeders en zusters binnen de OFS te steunen of om alle leden in staat te stellen deel te nemen aan de EUFRA.

Het is een unieke kans EUFRA voor zo'n prijsje te ervaren! Dus, schrijf je snel in! De inschrijving wordt pas geldig na betaling van een voorschot van € 50,00. Gelieve het resterende bedrag vóór je aankomst over te maken. Dank je.

LET OP - NIEUW Banknummer: Bank für Orden und Mission Filiaal van de Wiesbadener Volksbank, IBAN: DE44 5109 0000 0077 0180 00 BIC: WIBADE5W; Wachtwoord: EUFRA

REGISTRATIEFORMULIER (printen, invullen in blokletters, scannen en mailen- of per post):

Hierbij schrijf ik mij bindend in voor de EUFRA-dagen, 22 - 28 aug 2022.

Vul alsjeblieft al deze gegevens in, bij voorkeur mailen naar Edelgard Gardt - OFS Germany - ega.ofs@gmail.com. Voor haar postadres: bel Edelgard via 0173 7022555.

1 - naam, voornaam

2 - mailadres

3 - straat, postcode, plaats, land

4 - telefoon

5 - geboortedatum

( ) Ik wil graag zo vroeg mogelijk worden opgehaald van trein- of busstation of luchthaven.  Uiterlijk 1 week voor EUFRA geef ik door wanneer en waar ik zal aankomen/opgehaald wil worden.

( ) Ik kan een WORKSHOP aanbieden:

namelijk:  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

( ) Ik kan de MODERATIE van een discussiegroep overnemen

( ) Ik kan de VERTALING overnemen in een groep

( ) Ik kan een BIJBEL-thema-groep leiden.

( ) Ik kan vertalen van _ _ _ _ _ _ _ in _ _ _ _ _ _ _

DIGITALE DEELNAME: Wij proberen tijdens de EUFRA-dagen 1-2 keer digitaal contact te hebben met degenen die al jaren geïnteresseerd zijn en ook voor nieuwkomers die ‘een voorproefje’ willen. Meld je hiervoor eveneens per mail aan.

Voor meer informatie: Felix van Hulsen, e-mail flix480106@live.nl.

 


 

 

Op franciscaanse leest

 

Lees het verslag